2018. júl 12.

Borsóleves

írta: Nursoo
Borsóleves

 Mikor megkérdezik, tőlem mi a kedvenc ételem soha nem tudok, rá válaszolni mindig azt mondom, amit nagyon régen ettem, mert abban a pillanatban azt érzem, a legfinomabbnak aztán mindig sorolok még mellé gyorsan párat, a teljes elbizonytalanodás végett, és a végén lezárom egy „mindennel”. De talán levesek közül a borsó leves az, ami kicsit közelebb áll a szívemhez. Zöldségekben gazdag, sűrű, laktató, számomra igazi "erő leves"

 Borsóleves

Hozzávalók

  • 3 db közepes sárgarépa
  • 0,5 kg zöldborsó
  • 1 db kis fej karalábé
  • só ízlés szerint
  • ételízesitő ízlés szerint
  • 1 ek. fűszerpaprika

A galuskához

  • 1 bögre teljes kiörlésű búzaliszt
  • só ízlés szerint
  • 1 db tojás
  • 1 dl víz

Rántás ( olaj, liszt, fűszerpaprika, víz )

36998373_1675183989263032_1078198578419073024_n.jpg

 

 

Szólj hozzá