Borsóleves
Mikor megkérdezik, tőlem mi a kedvenc ételem soha nem tudok, rá válaszolni mindig azt mondom, amit nagyon régen ettem, mert abban a pillanatban azt érzem, a legfinomabbnak aztán mindig sorolok még mellé gyorsan párat, a teljes elbizonytalanodás végett, és a végén lezárom egy „mindennel”. De talán levesek közül a borsó leves az, ami kicsit közelebb áll a szívemhez. Zöldségekben gazdag, sűrű, laktató, számomra igazi "erő leves"
Borsóleves
Hozzávalók
- 3 db közepes sárgarépa
- 0,5 kg zöldborsó
- 1 db kis fej karalábé
- só ízlés szerint
- ételízesitő ízlés szerint
- 1 ek. fűszerpaprika
A galuskához
- 1 bögre teljes kiörlésű búzaliszt
- só ízlés szerint
- 1 db tojás
- 1 dl víz
Rántás ( olaj, liszt, fűszerpaprika, víz )