2018. aug 31.

Oldalas

írta: Nursoo
Oldalas

Az utóbbi időben mondhatjuk úgy is, hogy rá szoktunk az oldalasra. Körettel, de akár savanyúsággal és friss kenyérrel is laktató tud lenni. És ha már kenyér mi imádjuk, hogy a zsírjában még tunkolni is tudunk. Pofon egyszerű elkészíteni én mindig törekszem a régi házias ízeket visszahozni az ételeimbe. A 3 lépéses módszerem. 1: A felvágott oldalasokat megfőzöm fokhagymás, sós vízben. 2: Oldalas fűszerkeverékkel enyhén megszórom 3: Sütőben o.olajjal lelocsolva de ha van sertés vagy mangalicazsírt is célszerű a húsok alá tenni. Kb. 25-30 percig sütöm.

Hozzávalók:

  • 1,5 kg sertésoldalas
  • 2 e.k. fokhagymakrém
  • oldalas fűszerkeverék
  • o.olaj

 

40406684_1782454928540391_4149293417047785472_n.jpg

Szólj hozzá