Oldalas
Az utóbbi időben mondhatjuk úgy is, hogy rá szoktunk az oldalasra. Körettel, de akár savanyúsággal és friss kenyérrel is laktató tud lenni. És ha már kenyér mi imádjuk, hogy a zsírjában még tunkolni is tudunk. Pofon egyszerű elkészíteni én mindig törekszem a régi házias ízeket visszahozni az ételeimbe. A 3 lépéses módszerem. 1: A felvágott oldalasokat megfőzöm fokhagymás, sós vízben. 2: Oldalas fűszerkeverékkel enyhén megszórom 3: Sütőben o.olajjal lelocsolva de ha van sertés vagy mangalicazsírt is célszerű a húsok alá tenni. Kb. 25-30 percig sütöm.
Hozzávalók:
- 1,5 kg sertésoldalas
- 2 e.k. fokhagymakrém
- só
- oldalas fűszerkeverék
- o.olaj