2018. júl 17.

Üdv krumpli'

írta: Nursoo
Üdv krumpli'

Mivel nagyon levesesek vagyunk így ma egy jó kis magyaros savanyú krumpli’ levest készítettem. Mi egyszerű, nagyon hagyományos módon szeretjük, habár én személy szerint megspékelem egy kis cukorral. Szerencsére kaptam szüleimtől friss malac nyelvet és szívét, amit hozzá főztem, így még laktatóbb gazdagabb leves készült. De közkedvelt sonkával vagy akár kolbásszal is. A lényeg, ecetesen vagy édesen is az egyik legjobb választás.

Savanyú krumpli leves

Hozzávalók:

  • 5-6 db közepes nagyságú burgonya
  • 3 babérlevél
  • só, bors
  • 2 kanál tejföl
  • rántás

37345995_1682461398535291_5209958461495836672_n_1.jpg

 

 

Tovább Szólj hozzá

2018. júl 17.

Üdv paszuly!

írta: Nursoo
Üdv paszuly!

Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom a friss zöldpaszuly a nyár egyik kedvenc alapanyaga a konyhákba. Imádom az illatát és hogy bármivel tökéletes párosítás. Emlékszem mikor kicsi voltam és nagymamám tördelte az első termést, hogy aztán frissen levesként vagy főételként is megkóstoljuk, de mindig egyértelmű volt , hisz ő mindig isteni ételeket kreált belőle. 

  Rakott zöldpaszuly

Hozzávalók:

  • 1kg darált hús
  • 0.5 kg zöldpaszuly
  • 400g tejföl
  • 250g rizs
  • só, bors ízlés szerint

37258191_1682613251853439_8483287740836741120_n.jpg

Tovább Szólj hozzá

2018. júl 12.

Üdv paprika!

írta: Nursoo
Üdv paprika!

Sajnos nincs lehetőségem konyhakertre de mikor szép spitz paprikára akadunk, olyankor egyértelmű a paradicsomos töltött paprika ebédre. Szuper, gyors, egyszerű elkészíteni és szerintem önmagában fő ételként tökéletes. Sokan csodálkozva néznek, mikor vendégségben tejfölt kérek hozzá, de számomra úgy az igazi. Ha még izgalmasabbá szeretnénk tenni, akkor akár sütőben sülve is isteni finom lehet. 

Töltött paprika

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 20 dkg rizs
  • 8-10 normál spitz paprika
  • 2db paradicsom
  • 2 ek olíva olaj
  • 400 g sűrített paradicsom

jhh.jpg

Tovább Szólj hozzá

2018. júl 12.

Üdv Borsó!

írta: Nursoo
Üdv Borsó!

  Mikor megkérdezik, tőlem mi a kedvenc ételem soha nem tudok, rá válaszolni mindig azt mondom, amit nagyon régen ettem, mert abban a pillanatban azt érzem, a legfinomabbnak aztán mindig sorolok még mellé gyorsan párat, a teljes elbizonytalanodás végett, és a végén lezárom egy „mindennel”. De talán levesek közül a borsó leves az, ami kicsit közelebb áll a szívemhez. Zöldségekben gazdag, sűrű, laktató, számomra igazi "erő leves"

  Borsóleves

Hozzávalók

  • 3 db közepes sárgarépa
  • 0,5 kg zöldborsó
  • 1 db kis fej karalábé
  • só ízlés szerint
  • ételízesitő ízlés szerint
  • 1 ek. fűszerpaprika

A galuskához

  • 1 bögre teljes kiörlésű búzaliszt
  • só ízlés szerint
  • 1 db tojás
  • 1 dl víz

Rántás ( olaj, liszt, ...

Tovább Szólj hozzá

2018. júl 10.

Üdv Spenót!

írta: Nursoo
Üdv Spenót!

Spenót...sajnos ez az a zöldség, amit gyerekkoromban soha nem ettem, és nem azért mert nem szerettem, hanem valamiért nem volt soha a családi étlapon, nem úgy, mint a sóska. Igen íz világban picit más a kettő, míg a spenót kicsit kesernyés addig a sóskának finom édes-savanykás íze van, az utóbbit  nyersen gyerekkoromban gyakran eszegettem. Ma viszont egy spenótos ételt készítettem penne tésztával. Gyors, egyszerű és laktató is egyben. Már csak jó sok sajttal a tetején tudjuk fokozni ezt a kiváló egyszerű tészta ételt.

 

Spenótos csirkemell penne tésztával

Hozzávalók:

  • 40dkg spenót
  • 30dkg csirkemell
  • 2dl natúrjoghurt
  • Pici Oliva olaj
  • 30dkg Gluténmentes penne tészta

 

 

36873945_1672320252882739_6385309552337747968_n.jpg

Tovább Szólj hozzá

2018. júl 08.

Lecsó

írta: Nursoo
Lecsó

Tojásoslecsó

Gyerekkoromban rengetegszer volt nyáron ez a menü akár reggelire, ebédre vagy volt, hogy vacsorára is ezt készítettük. Tökéletes hozzávalókból tudtuk megcsinálni ugyanis minden frissen a nagyszüleim kertjéből jött.  A lecsó pedig a házi tojással volt a legfinomabb. Persze sok mindennel fel lehet dobni nálunk még gyakori volt burgonyával, rizzsel, de cukkínivel is megállta a helyét. Magyaros ízvilága miatt akár önmagában is tökéletes főétel lehet. 

Hozzávalók:

  • 1db vöröshagyma
  • ¼ kg spitz paprika
  • 2 db paradicsom
  • 4db tojás
  • só,bors ízlés szerint

 

36905905_1668792653235499_6922636211907461120_n.jpg

Tovább Szólj hozzá

2018. júl 07.

Muffok'

írta: Nursoo
Muffok'

Nutellás erdei gyümölcsös muff'

  Két hete kaptam meg életem legelső muffin formáját, az unokaöcsémtől. Mivel anyukám nálunk vendégeskedett azon a héten, így már aznap segített az első adagot kisütni. Mindig is azt hittem, hogy muffokat készíteni a világ egyik legbonyolultabb feladata. Azóta ez a 4.adag és imádjuk. Soha nem voltam nagy barátságban igazából semmivel, ami krémes, édes és süti lesz belőle. De azt mondom soha nem késő elkezdeni. 

 

Hozzávalók:

  • 2 bögre teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 1 tojás
  • 1 bögre rizs tej
  • ¾ Napraforgó olaj
  • 2 kanál méz
  • 1 vanília cukor
  • 1 sütőpor
  • 5 kanál nutella
  • fagyasztott erdei gyümölcs mix

 

36813600_1888986227818776_6726043202148630528_n.jpg

Tovább Szólj hozzá

2018. júl 04.

Mindent bele!

írta: Nursoo
Mindent bele!

 Kezdőként a konyhába nem mindig tudom eldönteni, hogy az étel amit, készítek, kipróbálok, vagy esetleg kitalálok finom lesz-e. Esetek 70%-nál félve tolom be a sütőbe az ételt. Mai vacsorával is így voltam nagyon izgultam hisz nem csak magamra főzök.  Nem szeretem kész receptek alapján elkészíteni az ételeket épp ezért tartom izgalmasnak a főzést. Ma a zöldségeknek adtam főszerepet és így sült ki belőle egy karalábés cukkinis paprikás tejszínes sajtos csirke.

 

Hozzávalók:

  • 50dkg csirkemell filé
  • 1 cukkini
  • 2fej karalábé
  • Reszelt sajt
  • 250ml tejszín
  • Só ízlés szerint
  • Bors ízlés szerint
  • Tejszínhez : Egy kk piros paprika, só , petrezselyem

 

 

 

36573790_1663054960475935_7554087904402735104_n.jpg

Tovább Szólj hozzá

2018. júl 02.

Süsd le !

írta: Nursoo
Süsd le !

Nem tudnám megmondani hogy szerepel ez az étel a szakácskönyvekben de nálunk falun és persze családban csak úgy hívjuk Lesütött hús!  Az egyik kedvenc ételem mikor valamit gyorsan, kevés hozzávalóból kell elkészítenem. A sok kis apró részlettől lesz ez az étel színes és laktató. Talán az a legjobb benne, soha nem készül el kétszer ugyanúgy mert mindig más és más akad, a kezembe amivel feldobhatom és nem lesz tőle annyira unalmas. 

Hozzávalók:

  • 25dkg sertés comb
  • 1 bögre rizs
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 1 ek oliva olaj
  • bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • knorr barbecue szósz
  • sárgarépa 
  • koktél paradicsom

36522094_1660091670772264_4261425787556593664_n.jpg

Tovább Szólj hozzá