2018. júl 19.

Babgulyás

írta: Nursoo
Babgulyás

Egyik kedvenc hazai ételünk a babgulyás. Nem csoda, hogy itt Németországban is elterjedt és közkedvelt étel mivel igazán gazdag, fűszeres, laktató levesről beszélünk.  Ahogy a mondás tartja felmelegítve csak a töltött káposzta jó de én  igazán ezt a levest másnap szeretem mivel addigra jól össze állnak az ízek. A sok hozzávalónak köszönhetően tökéletes egytálétel.

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéscomb
  • 2db vöröshagyma
  • 3 db sárgarépa
  • fél fej karalábé
  • 40 dkg burgonya
  • 1 ek füszerpaprika
  • 0.5 ek csípős füszerpaprika
  • 1 ek só
  • 1 teáskanál fekete bors 
  • 40dkg fejtett bab
  • 20dkg füstölt szalonna

 

A csipetkéhez

  • 2 db tojás
  • 4 p.e.k. finomliszt
  • 1 t.k. só
  • 1 k.víz

37389946_1685705494877548_7095634909020028928_n.jpg

Szólj hozzá