Babgulyás
Egyik kedvenc hazai ételünk a babgulyás. Nem csoda, hogy itt Németországban is elterjedt és közkedvelt étel mivel igazán gazdag, fűszeres, laktató levesről beszélünk. Ahogy a mondás tartja felmelegítve csak a töltött káposzta jó de én igazán ezt a levest másnap szeretem mivel addigra jól össze állnak az ízek. A sok hozzávalónak köszönhetően tökéletes egytálétel.
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéscomb
- 2db vöröshagyma
- 3 db sárgarépa
- fél fej karalábé
- 40 dkg burgonya
- 1 ek füszerpaprika
- 0.5 ek csípős füszerpaprika
- 1 ek só
- 1 teáskanál fekete bors
- 40dkg fejtett bab
- 20dkg füstölt szalonna
A csipetkéhez
- 2 db tojás
- 4 p.e.k. finomliszt
- 1 t.k. só
- 1 k.víz